Selvbygde motorsykler

Når fantasien er eneste begrensning


He he ja man tror kanskje at noen er flinke til å blideredigere men neida detta er en ekte sykkel. les mer om den på 

http://www.dolmette.com

 


Har man god tid er dette et glimrende prosjekt. 48 Sylindre 4200 ccm laget av  KH 250 sylindre.  Sykkelen er bygget opp som 6 stykk 8 sylindrede motorer. Og er tilpasset standard veivaksling til rekke 8. Motorene er koblet sammen i et girhus som videre går gjennom en girkasse til en BMW motorsykkel. Som startmotor brukes en liten 75 ccm "Donkey" motor som sitter plassert under setet. Tenninga er fra Jaguar E type. 6 stykk tenningsanlegg.  De opplyser at den går ann å kjøre bare motor og gir veier  over  1 tonn. Jeg regner da med at dette ikke er den mest ideelle vintersykkel.

Dere må neste bare se filmklippet av denne også den er helt rå

Skapelsen er bygget av Simon Withlock

 


En ivrig sjel har finni ut at det var litt svakt drag i den gamle AWO'n og har bygget sammen to motorer i en ramme med et bilhjul bak. motorsykkelen er opprinnelig en AWO 425 på 250ccm. Nå på 500ccm!! ( En oppmerksom leser opplyste meg om at AWO 425 ikke er på 425 ccm slik som jeg trodde)


En chopper med svensk Hedlund motor og engelsk girkasse. Disse motorene ble opprinnelig bygd for sidevongscross.(Stockholm 99)


En klassisk ensylindret Jap motor (ukjent ramme) engelsk girkasse. Jap og Weslake en av de mest brukte speedway motorer fram til Java kom med overligende kamaksel.(Ekeberg -99)


Trike er kanskje ikke det kuleste man kan ha, men denne er en Opel kadett C. Motor, girkasse og bakaksling fra Opel!(Stocholm 99)


Goliath heter denne skapelsen som er en gammel VW motor i en spesial ramme.(stockholm 99)


Dette er min brors/Geir`s NorV. Motor blokka er selvkonstruert og resten av komponentene i motor er stort sett VW. En V4 med ganske spesiell gange. girkasse er Revtech resten er hjemmespikka.


Her har vi en MC det står respekt av. En hjemmelaget dieseldrevet MC. Ser ut som en dieselagregat motor i en japse ramme. Motoren sveives igang. Og det var et skremmende syn å se den starte. Motoren beveget seg fram og tilbake ca 10cm i gummiopphengingen.

Med en gammel reservekanne som tank og et gammelt feiebrett som transkåpe tøffet han hele Mälaren rundt 27 Mil !!! På veiskulderen i ca 70 km/t!(stocholm 99)