Manualen

Denne siden skal bli en side der man kan finne artikler og liknende om:

- Hvordan man lager ting. eks lamdasensoravleser, Tenningsannlegg Verkstedsutstyr osv.

- Innformasjon som kan være veldig kjekk for folk som bygger motorsykler/biler

- Fakta om oljer, brennsel og produkter man er avhengig av i motorer


Artiklene ligger i alfabetisk rekkefølge. Det mest beskrivende ordet på innholdet står først i artikkelnavnet. Noen artikler er på engelsk.

Innhold:

Balanserende scooter. Dette er et tohjulskjøretøy helt uten om det vanlige. Det har to hjul som står på linje  man står på en plattform og elektronikk holder balansen for deg. Man styrer hele doningen ved å lene seg framover/bakover eller til en av sidene. Denne siden beskriver hvordan man lager en slik

Bygg din egen CNC maskin. Dette er et tema som er veldig aktuelt for folk som liker litt data eller rett og slett trenger noe sånt.  Jeg har fått meg en liten CNC fres i verkstedet og en kammerat har bygget en liten CNC router for gravering ol.

Dynobenk hvordan bygge?. Dette er jo noe man trenger i et hvert hjem."inertia dynamometer" er egentlig bare et giantisk svinghjul som er opplagret. Man setter bakhjulet oppå og gir bånn gass. En pc registerer hvor rakst du klarer å akselrere rulla og beregner en effektkurve ut fra dette. Mekanikken er veldig enkel behandlingen av signalene på en skikkelig måte er litt mer jobb. Derfor var jeg heldig som kom i kontakt med Harri som driver Dynomec

Klikk for å gå til dynomec

Elektronisk tenning. Her står det forklart hvordan man bygger seg en elektronisk tenning for ca 400.- Nok. Det kan være et godt tips for de som er lei magneter som ikke virker.

Fjærer,(Hvordan lage fjærer /how to make a springs) dette er en link til en side som kun handler om det å lage fjærer meget grundig gjennomgang om hvordan man selv kan lage kompersjon, ekspansjon og torsjons fjærer selv. (siden er på engelsk)

Gradeskive for tennnings justering. Her kan du skrive ut en 360 graders skive som kan benyttes ved timing av tenning og kammer. Det står også litt om timing av veteran sykler

Glassblåserskap, ( hvordan lage et glassblåserskap )

Hydroforming Hydroforming er en måte å forme metall ved hjelp av vann ved høyt trykk. Fungerer utmerket hvis man vil lage sine egne eksospotter f.eks 

Lag dine egne "flame throwers" flammekaster for eksosanlegg. Ser jo helt konge ut. Denne som står beskrevet er til bil. men prinsippet fungerer bra på motorsykler også. Det mest vanlige prinsippet er at man kobler av tenninga på en sylinder (med andre ord ikke for ensylindrede motorer. Da må man sprøyte inn bensin) så setter man en tennplugg i enden på eksosanlegget. Fordi en sylinder bare pumper ut bensin og luft. får man herlige flammer ut av eksosen. Dette er en sikker vinner hvis man er lei at folk ligger for tett oppi deg når du er ute å kjører.Her er det beskrevet et anlegg med bensin innsprut.

Lag ditt eget ratt og pedaler til PC'n. Det er kanskje ikke så interessant å lage ratt å pedaler men dette er her finner du koblingsskjemaer hvis du får lyst til å feste på noen potensiometere og brytere på motorsykkelen din så du kan kjøre litt på Superbike på vinterstid.

Olje, Alt du trenger å vite om oljer.smøre egenskaper,viskositet +++