da Winchski

Verdens heftigste winsj laget for å dra folk i meget høye hastigheter på vannet

 

Kikk på bilde for å se da Wichski i aksjon

Klikk på bildet over for å laste ned videoklippet

Det er ikke lenger vannski som gjelder nå er det Winchski. Å bli trekt av en winsj på vannet føles heftig. Denne vinsjen ble bygget da Helge (min bror) skulle gifte seg vi måtte finne på noe sprell og vi fant ut at å lage en vinsj som kunne trekke folk på vannet i veldig stor hastighet kunne være morsomt. Det at vi trakk rett mot land gjorde det jo enda litt morsomre.


 Har nå endelig fått lagt ut filmklippene fra vinsjing ved kroksundbrua i indre Østfold. Dette var en stor dag. Alle som kjørte blei mørbanka. Det var rett og slett helt skinnsykt. Vi kom opp i hastigheter på rundt 100 km/t!!!!! Vinsjen var skrudd fast i selve brua. Brua er ca 5 meter høy noe som gjorde at tauet var i luften helt fra starten. Dette var helt ideelt. Vi gikk rett i plan og akselrasjonen bare fortsatte helt til vi nådde brua.  Dessverre fikk vi bare filmet noen få drag helt i starten fordi vi blei så veldig ivrige at vi rett å slett glemte å filme mer. 

Filmklipp 1.     Viser et av de første dragene vi gjorde fra brua. med et lite fall. Filmet fra brua

Filmklipp 2.     Viser et kort drag med fall, fikk ikke så stor fart på dette draget.Filmet fra brua

Filmklipp 3.    Viser førstemann som passerer brua. Selve vannski pinnen som man holder i gikk i gjennom den løkka som styrer tauet. Siden pinnen var fireganger så brei som det hullet så knakk pinnen i mange små fine biter. Dette kan man høre på klippet helt på slutten som den rare skrangle eller "klang" lyden.

Filmklipp 4.    Dette er filmet fra land man får et lite bilde av at det går fort. Uten fall

Filmklipp 5.    Dette er filmet fra båten uten fall

Filmklipp 6.    Dette er filmet fra der vi startet med brettet. Vi ser rett i ryggen på Øyvind som drar av sted. Ganske bra akselrasjon

Filmklipp 7.    Dette er et filmklipp av selve vinsjen under et drag. Det er jeg som sitter bak spakene og Arnt Inge hjelper til med trommelbremsen for å få en bedre start ( Holder tauet stramt til motoren begynner å dra) Dette var et meget bra drag så det var synd vi ikke filmet han stakkaren som hang i andre enden av tauet.

Filmklipp 8.    Cato med startproblemer. En fin fin snutt. Tuppen på brettet kommer litt under vann og ...

Filmklipp 9.     Bare en kort snutt som er filmet fra brua der vi ser maskinen og vi ser utover vannet der vi drar ut tauet.

 

Detter er et bilde av vinsjen. med Kadett C motor. Trommelen som tauet går på er en vanlig Bil felg som vi har sveiset på noen karmer. Karmene er endestykkene fra en varmtvanns beholder. Spaken som stikker ut er Håndbremsen som bremser opp farta til trommelen. Clutchen er pedalen nede (en bøyd jernstang.) Gassen er vanlig vrigass fra motorsykkel. Og dø-manns knapp ved gasshåndtaket som kutter tenninga når du slipper gassen. Opplagringa på trommelen er fram-navet fra en framhjulstrekket bil. Det geniale med en vinsj er at denne står fastmontert. Man klarer derfor å overføre all effekt på å dra personen. Ingen båt vil klare å få en slik akselrasjon fordi den jobber i vann som jo er ganske bevegelig.  En heftig båt kan gå mye fortere men akselrasjonen vi fikk på denne vinsjen var helt suveren.

Vinsjen ble gitt bort til en av Smøregravas lesere, lykke til!!!